Info photo painting

Digitaal schilderen is een opkomende kunstvorm waarin traditionele schildertechnieken zoals aquarel, olieverf, impasto, enz. worden toegepast met behulp van digitale hulpmiddelen door middel van een computer, een grafisch tablet, een stylus en software. De kunstenaar gebruikt schildertechnieken om het digitale schilderij rechtstreeks op de computer te maken. Alle digitale schilderprogramma’s proberen het gebruik van fysieke media na te bootsen door middel van verschillende penselen en verfeffecten. In veel programma’s zijn penselen opgenomen die digitaal zijn gestileerd om de traditionele stijl weer te geven, zoals olieverf, acryl, pastel, houtskool, pen en zelfs media zoals airbrushen. Er zijn ook bepaalde effecten die uniek zijn voor elk type digitale verf en die de realistische effecten weergeven van bijvoorbeeld aquarel op een digitaal ‘aquarel’ schilderij.

Ik ben geen kunstschilder, dus ook geen digitaal schilder. Toch gebruik ik een digitaal schilderprogramma (Corel Painter). De software geeft mij tal van mogelijkheden en technieken om een foto te bewerken, al dan niet in combinatie met andere fotobewerkingsprogramma’s.

De Markthal in Rotterdam. Links de originele foto. Rechts de bewerking met digitaal schilderen

Paddestoelen op een boom. Links de originele foto. Rechts een bewerking met digitaal schilderen gecombineerd met andere fotobewerkingstechnieken

Klik op de link om terug te gaan naar de pagina Informatie of naar Home