Fotografie heeft niet altijd mijn interesse gehad. Natuurlijk had ik een fototoestel en maakte ik kiekjes tijdens vakanties of bijzondere gelegenheden.

Mijn interesse in de fotografie is vooral ontstaan toen de digitale fotografie ontstond. Toen ik mijn eerste digitale camera kocht en hiermee begon te fotograferen zag ik al snel de voordelen van deze vorm van fotografie. Analoog fotograferen was destijds duur en daardoor was het niet mogelijk om in het wilde weg te experimenteren. De digitale camera is goedkoop in gebruik. Ik kan nu een onderwerp vele malen fotograferen en uiteindelijk achter de computer de foto selecteren die ik het meest geslaagd vind.

Na de aanschaf van mijn eerste digitale camera in 2002 ben ik veel meer gaan fotograferen, toen ook brak het stadium aan om met computertechnieken te gaan experimenteren.

Vanaf de komst van de  eerste home computers (1984) ben ik in het bezit van een computer geweest. Mijn eerste exemplaar was een Philips MSX, later werd dit een personal computer.

De PC stelde me in staat om digitale foto’s verder te bewerken en trucages toe te passen.

De huidige software is inmiddels enorm ontwikkeld en voor een kleine prijs zijn er softwareprogramma’s die professionele mogelijkheden bieden om foto’s te bewerken.

Zo ontstond de combinatie van mijn twee interesses: fotografie en computer.

Van lieverlee heb ik mijzelf de technieken van fotobewerking bijgebracht, zeer goed geholpen door het programma Paint Shop Pro. Destijds een fotobewerkingsprogramma dat door amateurs werd ontworpen en waarmee de ontwikkelaar al snel betaalbare software op de markt kon brengen. Inmiddels is het bedrijf overgenomen door grote reus Corel. Nog steeds werk ik met dit programma al zijn de mogelijkheden inmiddels veel uitgebreider dan de eerste versies.

Andere programma’s die ik gebruik zijn o.a. Perfectly Clear, Corel Painter, After Shot en diverse filter software.

Alle bewerkingen zijn gemaakt van door mijzelf gemaakte foto’s.